31.12.2007

Sık Kullanılanlar

Hangi web tarayıcısını kullanırsanız kullanın hepsinin bir sık kullanılanlar klasörü vardır ve bunu istediğiniz şekilde düzenlemenize olanak tanınmıştır.
Sık sık kullandığınız Google hizmetleri ve işlevlerine kolay ulaşabilmek için hepsinin burada kısayollarını oluşturabilirsiniz. Ama listeniz kalabalık ise sadece tanımlar yetmeyebilir.
"Sık kullanılanlara ekle" komutu (Internet Explorer) ile arşivinize aldığınız her adres listenizde bir yere yerleşir ve sonuçta -zamanla- karmakarışık bir liste olur.
Eğer Google hizmetlerini sık kullanıyorsanız bunları ayrı bir klasöre yerleştirmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

► İnternet tarayıcınızı açın ve "Sık Kullanılanlar" menüsünde "Sık kullanılanları Düzenle" seçeneğine tıklayın.

► "Yeni klasör oluştur" seçeneğine tıklayın ve "Google" adında bir klasör oluşturun.

► Daha önce oluşturmuş olduğunuz bir öğeyi klasörün içine taşımak için öğeyi işaretledikten sonra farenizin sol tuşuna basılı tutarak öğeyi klasörün üzerine sürükleyin ve bırakın. Daha sonra oluşturacağınız öğeler için ise sık kullanılanlara ekleme penceresinde "Google" klasörünü seçerek içinde oluşturulmasını sağlayın.

► Klasörün içindeki öğeleri farenizle tutup sürükleyerek istediğiniz sıraya getirebilirsiniz. Aynı şekilde Google klasörünüzü de listenizde hareket ettirip üst sıralara getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: