1.01.2008

Alert-E-posta ile Arama Sonuçları

Eğer bir web kullanıcısı veya bir araştırmacı olarak belirli bir konuda sürekli en güncel bilgilerden veya en son değişiklerden haberdar olmak istiyorsanız Google Alert'i mutlaka denemelisiniz. Bu sayede istediğiniz web aramalarına abone olabilir ve belirlediğiniz aralıklarla yapılacak otomatik aramaların sonuçlarının size e-posta ile gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Google'ın bu yararlı hizmetinin kullanımları ise saymakla bitmez:

• Belirli bir konuyu daha yakından takip etmek için kullanabilirsiniz.
• Güncel bir haberin ve bununla ilgili konuların nasıl geliştiğini izleyebilirsiniz.
• Rakiplerinizi veya belirli bir iş dalındaki gelişmeleri izlemek için kullanabilirsiniz.
• Favori takımınız hakkında en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz.
Google sizi kuracağınız uyarılar açısından da sınırlamıyor.
www.google.com/alerts adresinden ulaşabileceğiniz hizmeti kullanmak için tek ihtiyacınız bir Google hesabı.Eğer bir hesabınız yoksa Google e-posta adresinizle belirlediğiniz bir şifreyi girerek hemen bir hesap oluşturabilirsiniz.
Bir uyarı oluşturmak için ilk önce Google Alerts sayfasında sağ bölümdeki ilk giriş satırına ilgilendiğiniz metin kriterini girin. Daha sonra bir alt satırda kullanmak istediğiniz uyarı türünü seçin. Daha beta sürümünde olan hizmette şimdilik beş farklı uyarı türünden biri seçilebiliyor:

• News - Haber arama motorunda, girdiğiniz arama kriterine uygun güncel ilk on haberin size e-posta ile iletilmesini sağlar.

• Web - Web arama motorunda kriterinize uygun 20 site belirlendiğinde e-posta adresinize bir ileti gönderilir.

• Blogs - Google Blog aramasında istediğiniz metni içeren ilk on öğenin bildirilmesini sağlar.

• Groups - Aradığınız metni içeren ilk elli grup liste halinde e-posta adresinize gönderilir.

• Comprehensive - Aradığınız metnin Google'ın farklı arama motorlarında verdiği sonuçlan içeren geniş kapsamlı bir iletinin adresinize gönderilmesini sağlar.

Uyarı türünüzü de belirledikten sonra "How often" kısmında aramanın ne sıklıkta yapılmasını istediğinizi belirleyin.
"Daily" seçeneği ile günlük, "Weekly" seçeneği ile haftalık aramalar yaptırabilir ya da "As it happens" seçeneğini işaretleyerek yeni bir sonuç bulunur bulunmaz adresinize e-posta gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Daha sonra ileti alma sıklığınızı değiştirmek isterseniz aldığınız e-postaların sonundaki bağlantıları kullanabilirsiniz. En alt satıra da iletileri almak istediğiniz e-posta adresinizi girdikten sonra tek "Create alert" düğmesine basın.
Artık arkanıza yaslanıp çalışkan Google'ın sizin için toplayacağı sonuçlan beklemeye başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: